ISPARTA KEÇİBORLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Açılış Programı 19 Mayıs İlkokulunda düzenlendi.

 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Açılış Programı 19 Mayıs İlkokulunda düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Hüseyin Fatih ÇELEBİ´nin konuşma metni:

 

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlangıcında düzenlediğimiz ilköğretim haftasına hoş geldiniz.

 

Katılımları ile her zaman eğitim faaliyetlerinin yanında ve destekçisi olduğunu ortaya koyan ilçemizin değerli  yöneticilerine katılımlarından dolayı şahsım ve eğitim camiamız adına teşekkür ederim.

 

Değerli eğitim yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve sevgili öğrenciler,

 

Sözlerime başlarken son aylarda ülkemizi derinden üzen ve kaygılandıran bölücü terör olaylarında ülke huzuru ve güvenliğimiz uğruna canlarını ortaya koymuş şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken kalleş tuzakları kuran ve ülkemizi bölmeye çalışan canileri de lanetliyorum.

 

“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk eğitimin; istiklalimiz, istikbalimiz ve ikbalimizle yakın ilişkisini bu veciz sözle bizlere işaret etmektedir.

 

Eğitim kurumlarımızın sevk ve organizasyonundan sorumlu olan değerli eğitim yöneticilerimiz, kurumlarımızın başarısında sizlerin rolü oldukça önemlidir.

 

Bu görevin yerine getirilmesinde yönetim anlayışımız olarak, çalışanları yönetmek yerine kurumu amaçları doğrultusunda yönetmeyi benimsemeli ve modern yönetim anlayışındaki yöneticiliğin kolaylaştırıcı olarak tanımlandığı günümüzde kolaylaştırıcılığı öne çıkaran becerileri geliştirmeliyiz.

 

Eğitim ortamı olan okullarımızın; yaşanır, temiz, göze ve çocuklarımızın ile eğitim çalışanlarının iç dünyasına hitap eden konuma getirilmesi, hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin üzerinde olumlu sonuçlar oluşturacağı gerçeği önceliğimiz olmalıdır.

 

Öğretmen ve öğrencilerimizin moral değerlerinin yüksek olduğu öğrenme ortamında verimin de yüksek seviyede olacağı göz ardı edilmemelidir.

 

Değerli öğretmenlerimiz,

 

Geleceğimizin mimarları olarak sizlere emanet edilmiş olan en değerli hazinemiz olan çocuklarımızın yetişmesinde anne ve baba sıcaklığında gösterdiğiniz ilgi ve yaklaşımlarınız tüm toplum tarafından bilinmektedir.

 

Genelde insanlar davranış kazanmada ve geliştirmede duyduklarından çok gördüklerinden etkilenmektedir. Onun için öğretmen giyim-kuşam, hitabeti, duruşu ve davranışları ile öğrenciye rol model olmalıdır. Nasıl ki bizlerinde öğrenim çağlarında bizleri etkileyen öğretmenlerimizi unutmuyorsak sizlerde öğrencilerinizin hafızalarında silinmeyenlerden olmayı hedeflemelisiniz

 

Sevilmek, önemsenmek, tanınmak, beğenilmek, takdir edilmek ve hatırlanmak gibi duygular tüm insanların vazgeçilmezlerinden olup çocuklarımızın bu duygularını beslemek onları kazanmak yönünden oldukça önemlidir.

 

Ayrıca maliyeti sıfır olan bu sihirli araçları kullanmak çocuklarımızın; okuluyla, dersleriyle, öğretmeni ile bütünleşmesinde ve başarılı olmalarında önemli bir yer tutacaktır.

 

            Değerli öğrenci velilerimiz,

 

Eğitim beşikten mezara kadar süren bir süreçtir. Eğitim öğrenim çağı, okul ve öğretmenle sınırlanmayacak ve sorumluluğuna bırakılmayacak kadar geniş kapsamlı olup pek çok bileşeni içinde barındırmaktadır.

 

Eğitim ortamlarımızı, çocuklarımızın ayak izlerinden bulabileceğimiz gibi çocuklarımızın nefes alabildiği tüm ortamlar olarak da tanımlayabiliriz. Bu ortamlarda karşılaşılan gözlemlenen davranışlar- diyaloglar çocuklarımızın davranışlarının oluşmasında önemli bir yer tutmaktadır. Öğrenim çağında çocuklarımızın dokunabildiği tüm bireyler ve kurumlar çocuklarımızın davranışlarının oluşmasında ve gelişmesinde birinci derecede sorumludurlar.

 

Velilerimiz başta olmak üzere toplumu oluşturan bütün katmanlar ile etkileme gücüne sahip sanatçılar, yazarlar, çizerler, senaristler, aydınlar, sivil toplum ve görsel yayıncılık yapan kuruluşlarımıza kadar çocuklarımızın eğitimlerinde yani davranış kazanımlarında etkili olan tüm taraflar bu sorumluluktan kaçınamazlar.

 

Çocuklarımızın eğitimlerinden sorumlu olan tüm ortaklar olarak iyi bir geleceği kucaklayabilmek için onları donanımlı, birikimli, bilgili, araştıran, sorgulayan, tasarlayan ve tasarladıklarını ortaya koyabilen üretici bireyler olarak yetiştirmenin yanı sıra kendisiyle, ailesiyle, mensubu olduğu milletiyle ve bizi biz yapan tüm değerlerimizle de barışık olmalarını davranış olarak kazandırmamız gerekir.

 

Sevgili öğrenciler,

 

Sizlerin çok iyi yetişmesi için bizler sizin yanındayız.

 

Okullarımızı eviniz, yönetici ve öğretmenlerimizi anne ve babalarınız gibi kabul etmelisiniz.

 

Sizlerden tek isteğimizi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile belirtmek istiyorum “ En fazla ihtiyaç duyduğumuz şey çalışmaktır!”

 

Duyduğunuz her başarı hikâyesinin temelinde “çalışmak” yatmaktadır.

 

Bunu unutmayınız.

 

            İşte bu duygu ve düşüncelerimle 2015-2016 eğitim öğretim yılının ülkemize, insanlarımıza, eğitim dünyamıza ve sevgili çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diler tüm katılımcılara saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

Hasanbey Mh. Yeni Hükümet Konağı Kat1 32700 /Keçiborlu - 0(246)5413501

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.